Przed przygotowaniem najlepiej zamknąć wszystkie okoliczne koty w jakimś pancernym miejscu.
- czerwona cebula
- pół czerwonej papryki
- mała czerwona papryczka chili
- 1-2 ząbki czosnku
- łosoś wędzony, ok. 200 g
- śmietana 12-18%
- bazylia
- makaron systemu falbanki (lub podobny)
- parmezan, oscypki lub twardy ser wędzony
Warzywa drobno pokroić i podsmażyć. Dodać drobno pokrojego łososia. Popieprzyć białym pieprzem (soli raczej już nie trzeba). Zalać śmietaną, zagotować. Posypać bazylią.
Makaron ugotować al dente, wymieszać, posypać startym serem.
1 komentarz:
świetny przepis. Co prawda zamiast małej papryczki chili użyłam pieprzu cayenne, zwiększyłam też ilość cebuli i papryki, ale ogólny efekt wyszedł chyba podobny. A jaki smaczny! No i robi się w parę minut. Dziękuję, ja tu jeszcze wrócę.
Prześlij komentarz