- pół kilo mielonego mięsa wołowego
- puszka fasoli czerwonej (lub namoczona fasola sucha)
- puszka fasoli białej (jak wyżej)
- puszka groszku zielonego
- puszka kukurydzy
- puszka/słoik przecieru pomidorowego (nie ketchup czy koncentrat; najlepszy jest przecier domowy, dosyć gęsty) lub 60 dkg pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych na małe kawałki (lub zmiksowanych)
- 2 duże cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- mieszanka przypraw Kotanyi "Chili" (jeśli nie ma, można zastąpić zwykłym chili, odrobiną kminku, pieprzem Cayenne, pieprzem czarnym -- ma trochę inny smak
środa, lipca 14, 2004
Chili Con Carne
Tu Was mam ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz