W tym roku zrobiłam:
- truskawki z rabarbarem,
- porzeczkę czarną i czerwoną
- porzeczkę czerwoną - chyba bez dodatków
- morele z tymiankiem + tylko bez redukowania syropu, kilka gałązek tymianku na kilo owoców,
- morele z płatkami migdałowymi - ten sam przepis, pod koniec gotowania 100 g płatków migdałowych,
- brzoskwinie z cynamonem i płatkami migdałowymi - 1,6kg brzoskwiń bez pestek, 3 laski cynamonu, cukier, a pod koniec - 100 g płatków
- śliwki korzenne - bez czerwonego wina
- maliny z wanilią - kilo malin, pół kilo cukru, laska wanilii, gotowane trzy dni po 20 minut
Truskawka z rabarbarem
Poważnie myślę jeszcze o gruszkach (BO SĄ), a mnie zostały trzy puste, czyste słoiki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz