- 300 g margaryny
- 1 szklanka cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 6 jajek
- 2,5 szklanki mąki
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 torebek mięty suszonej
- 1,5 szklanki jabłek
- 1,5 tabliczki czekolady
Zmiksować: margarynę, cukier, cukier waniliowy, dodawać po 1 jajku i dalej miksować. Następnie dodać: mąkę, proszek do pieczenia oraz miętę - oczywiście rozerwać torebki :) i ciągle miksować. Wbrew przypuszczeniom paprochy miętowe nie przeszkadzają - ciasto wychodzi ciemne, typu keks.
Zetrzeć jabłka (nie za dużo, bo przez to chyba zakalec wychodzi). Czekoladę połamać (czekolada raczej mniej gorzka). Wymieszać to wszystko łyżką. Piec około godziny w gorącym piekarniku.
Polać polewą: 0,5 kostki margaryny, 0,5 szklanki cukru pudru, 2 łyżki mleka, 2 łyżki kakao. Gotować, aż wyjdzie ładna polewa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz