- zielona i czerwona papryka
- 150 g wędzonego boczku
- dwie gałązki selera naciowego
- garść oliwek (oryginalnie czarne, ja miałam zielone)
- puszka pomidorów bez skórki
- po łyżce białej i czerwonej fasoli z puszki (dałam po 4 łyżki)
- 4-5 łyżek oliwy
- 700 ml wody
Przepis z listopadowej "Kuchni". Podsmażyć pokrojony w kostkę boczek na oliwie. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, dusić około 5 minut. Dodać seler naciowy pokrojony w centymetrowe paski, oliwki (były duże, więc też kroiłam) i pomidory. Na tym etapie dosypałam nieprzepisową łyżeczkę soli i dodałam suszonej bazylii. Gotować 25 minut. Dodać fasolę i gotować kolejne 5 minut.
1 komentarz:
Ja z listopadowej Kuchni wczoraj popełniłam kukurydzianą na mleku kokosowym. Też bdb.
Prześlij komentarz